Töltődik... kérem várjon

A hamisítatlan vezetési élmény legendás, nagy sikerű roadster

Az immár a ragyogóan élénk, új Soul Red Crystal színben is elérhető sportos Mazda MX-5-től már a vezetés előtt el fog állni a lélegzete, hiszen a jármű az MX-5 lenyűgöző KODO: A mozgás lelke formanyelvére jellemző szépség és minőség kifejezésére született. Amint elfoglalja helyét az autó ülésében, és megismeri az MX-5 izgalmas lehetőségeit, meg fogja érteni, milyen is a hamisítatlan vezetési élmény.
Díjnyertes SKYACTIV technológiánk és „gramm stratégiánk” gondoskodik arról, hogy ez a kompakt, könnyű sportautó üdítő vezetési élményt biztosíthasson, megteremtve az Ön és a Mazda MX-5 közötti összetartozást kifejező Jinba Ittai egyedi érzését. Mindezt pedig a beépített, innovatív MZD Connect információs és szórakoztató rendszer, valamint a teste meghosszabbításaként működő i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók fokozzák.
  • Kétüléses, mely színtiszta vezetési élményre készült
  • Páratlanul kis súlyú SKYACTIV karosszéria
  • A világ legkeresettebb sportautója
  • A Mazda jellemző ’Jinba-Ittai’ koncepciója – a vezető és a jármű egy egységet alkot
  • Maximális sebesség: 214 km/h*
  • Gyorsulás 100 km/h-ra: 8,3 mp-en belül*
  • Üzemanyag-fogyasztás: 6,9 l/100 km; 6,0 l/100km**
  • CO2-kibocsátás: 139 g/km; 161 g/km**

*G160 hatfokozatú váltós modell adatai
**G131 hatfokozatú váltós modell adatai

Klasszikus nyitott tetős kialakítás

Az MX-5 egy klasszikus, nyitott tetős, kis tömegű sportautó kinézetét örökölte, amelynek ülései most még hátrébb helyezkednek el, motorháztetője pedig hosszan és alacsonyan nyúlik el a vezető előtt. Kompakt formájával, határozott kiállásával, kecses vonalaival és finoman áramló színeivel az MX-5 a vezetés letisztult élményével és a közös kalandok izgalmával kecsegtet.

A Jinba Ittai
Az egységérzet élménye
Az MX-5 sportautóval kialakuló különleges kötődés olyan élmény, amelyet csak akkor tapasztalhat meg, ha személyesen teszi próbára az utakon. A belső kialakítás feloldja az autó belső és külső része közötti határvonalat, megteremtve az egységérzet élményét – mintha mindig is összetartoztak volna. A megegyező színű felső ajtóperem és a külső karosszéria azt az érzést kelti, hogy a külvilág folyamatosan áramlik a vezetőfülke felé.
A kormánykerék kialakítása
A piros varrásokkal díszített, fekete bőrrel borított markolat kellemes tapintású. Tervezésének köszönhetően pontosan illeszkedik a kézbe, így a kanyargós utakon is gyorsan és könnyedén kormányozhatja az autót.

A vezérlőkapcsolókat a selyemfényű, krómozott küllőkbe építették, ahol kényelmesen elérhetők.*

*Challenge felszereltségtől elérhető.

A hátsó rész kialakítása
Az erőteljes, megemelt vállak és a kiszélesedő hátsó sárvédők robusztusságot sugároznak, míg a lekerekített sarkok és karcsúsított oldalak a kecsességet hangsúlyozzák.

A letisztult, egyszerű formatervezés elvét követve megnöveltük a csomagtér hosszát és mélységét, így még több hasznos tárolótér áll rendelkezésre.

Holttér-figyelő rendszer (BSM)
Az új MX-5 érzékelői figyelik az autó körül 45 méteres körzetben lévő más járműveket, miközben Ön sávot vált vagy tolat.

Ha más jármű közelíti meg hátulról vagy az autója holtterébe kerül, a rendszer hangjelzéssel és az oldalsó visszapillantó tükörben lévő villogó segítségével figyelmezteti Önt a veszélyre. Amint az autó mögötti tér akadálytalan, a figyelmeztetés megszűnik, és Ön zavartalanul folytathatja a manővert.

SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű
Az MX-5 könnyed, jól reagáló kormányzással és kiváló úttartással járul hozzá a Jinba-Ittai vezetési élmény megteremtéséhez.

Könnyű anyagok, így alumínium és ultranagy szilárdságú acél használatával alakítottuk ki a SKYACTIV karosszériát és a SKYACTIV futóművet. Ezzel lehetővé vált az autó tömegének 15%-os csökkentése, erősebb felépítés és fokozott szilárdság mellett is.

Motorok
Az MX-5 számára mindent egyedire szabtunk, a SKYACTIV-G 2.0 és SKYACTIV-G 1.5 motoroktól a hatfokozatú manuális és automata sebességváltókig.

Így amikor Ön lenyomja a gázpedált, az MX-5 precíz, egyenletes erővel reagál. Ez a sportos roadster ekkor találja meg saját, igazi hangját – az öblös kipufogóhangról lassan izgalmas, pulzáló motorhangra váltva.

Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)
A HBC segítségével biztonságosabb és könnyebb az éjszakai vezetés. A fényszóróba épített érzékelő segítségével a rendszer érzékeli a szemből közeledő járművek fényszóróit vagy az autó előtt haladók hátsó lámpáit.

A többi vezető elvakításának elkerülése érdekében a HBC a közlekedési viszonyoknak megfelelően automatikusan vált az országúti és a távolsági fényszóró között.

A Mazda emberközpontú dizájnfilozófiájának megfelelően a vezető úgy érzi, mintha autója saját testének kiterjesztése lenne, így a gyorsítás, fordulás és fékezés teljesen természetesnek érződik.

MÁR VÁSÁROLHAT OTTHONRÓL IS!

Nem kell lemondani az autóvásárlási szándékról a járvány miatt. A megoldás itt van!
A legfontosabb a biztonság és az egészség mindenek előtt! Éppen ezért mindamellett, hogy szalonjainkban fokozottan odafigyelünk a higiéniára és kiemelkedő figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre, szeretnénk online vásárlási lehetőséget is biztosítani kedves vásárlóink számára.
Szakképzett kollégáink segítségével az autó kiválasztásától kezdve, a szerződés megkötésén keresztül egészen az átvételig telefonos és online kapcsolattartással intézhetik a vásárlást.
KAZINCBARCIKA autószalon

Lipták János - Mazda értékesítési vezető
Mobil: +36 30 375 1788
E-mail: liptakj@mazdaszabo.hu

MISKOLC autószalon

Barzsó Balázs - Mazda értékesítési vezető
Mobil: +36 30 374 7240
E-mail: barzsob@mazdaszabo.hu

Keresse bizalommal értékesítési és szerviz tanácsadó kollégáinkat!
Telephelyeink

Kazincbarcika
Tardonai út 59.
info@mazdaszabo.hu

Miskolc
26-os főút kivezető szakasza,
szirmabesenyői elágazás
info@mazdaszabo.hu

Értékesítés

Lipták János
értékesítési vezető
(Kazincbarcika)
(30) 375-1788
liptakj@mazdaszabo.hu

Barzsó Balázs
értékesítési vezető
(Miskolc)
(30) 374-7240
barzsob@mazdaszabo.hu

Szerviz

Oleszka Zsolt
szervizvezető
Kazincbarcika
(30) 902-2712
oleszkazs@mazdaszabo.hu

Bársony László
szerviz tanácsadó
Miskolc
(30) 249-2538
miskolcszerviz@mazdaszabo.hu

Alkatrész

Habina Gábor
alkatrész ért. vezető
Kazincbarcika
(48) 510-048

Molnár Zsolt
alkatrész ért. tanácsadó
Miskolc
(30) 296-1162

JELENTKEZZEN TESZTVEZETÉSRE
&
ÜZENJEN NEKÜNK

Válasza ki, milyen témában szeretne üzenni nekünk.

Ha időpontot szeretne kérni, adja meg melyik telephelyünkre.

Adja meg elérhetőségeit, írja meg üzenetét, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Elolvastam az adatkezelési szabályzatot.
Hozzájárulok adataim felhasználásához. Bővebben...